Лютви Местан: Бойко Борисов да върне мандата! Виждал съм го многократно в „сараите“, той благодари на Доган за службата си при Царя

Вярно ли е, че лично Ахмед Доган се е застъпил пред царя, когато Бойко Борисов е бил уволнен като главен секретар на МВР. Този въпрос зададе Николай Бареков на председателя на ДПС Лютви Местан, провокиран от думите на бившия премиер, че ТV7 е “турска телевизия”. Според Бареков, тогава лично за Борисов се е застъпил и го е върнал във властта Ахмед Доган. После имало благодарности от страна на Борисов, подаръци, самият той в неформални разговори си го бил признавал.
“Не мога да потвърдя тази информация, но не съм в състояние да отрека – отговори Местан. – Просто защото не съм имал разговор с г-н Доган на тази тема. Но не крия, че съм го виждал в така наречените сараи. Вас г-н Бареков не съм ви виждал в тези сараи, но съм виждал Борисов. Това дори не е факт, който заслужава кой знае какво внимание. Не виждам логика Борисов да не върне мандата, така както го стори при оставката си. Има заявени ясни позиции, че той няма да получи подкрепата на другите партии. Затова и той няма какво да проучва, а направо трябва да върне мандата. Какво е това проучване – купуване на депутати, или още по-злокобен сценарий, който дори не искам да си помислям. Ако е достатъчно отговорен, не би трябвало да реализира сценарий на предизвикване на протести. Всяка партия има своите привърженици. Подкрепата на една много малка част от българското общество обаче е слаба утеха.”
Местан призова Борисов да прояви отговорност и да върне мандата. Пазарлъци с “Атака” няма, няма и да има, няма да влизаме в разговори с Волен Сидеров, отсече шефът на ДПС. Според него това щяло да е извращение, пише Блиц.

“Въпреки че разбирам езика на аритметиката, воден от политическата логика обаче, съм убеден, че вторият проучвателен мандат ще бъде успешен,” прогнозира Местан. Бареков вметна, че трима-четирима от ГЕРБ ще предадат Борисов, за да стане мандатът наистина успешен, на което Местан не отговори нищо, но остана впечатлението, че знае нещо.

hard admin

*

Top