Лютви Местан: Борисов да понесе отговорност или изнасяне на тайни, или за клевета

Или Борисов е огласил класифицирана информация и той ще трябва да понесе наказателна отговорност за това, или ако в тези материали няма безспорни данни, че Доган е организирал атентат срещу него, той ще трябва да носи отговорност за клевета. Няма как хем да няма клевета, хем да не е огласена класифицирана информация. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в предаването “Неделя 150” на БНР по повод данните от прокурорското разследване за готвен атентат срещу Бойко Борисов, поръчан от Ахмед Доган. Местан обяви, че в понеделник в 10.00 часа ще се проведе среща между ръководството на партията и министър-председателя Марин Райков, на която ДПС ще посочи основните мерки за стабилизирането на държавата и очакванията си от служебния кабинет.

“Очакванията пред служебното правителство са с решителни действия да реабилитира усещането за държавност след управлението на ГЕРБ”, посочи Местан и допълни, че се надява служебният кабинет вече да е направил справка за финансовото състояние на страната и дали тя ще е в състояние да поддържа нормалното функциониране на социалните системи.

Лидерът на ДПС бе категоричен, че не желае чистки в администрацията. “Ние не искаме от Марин Райков невъзможни неща. Ако са му толкова мили областните управители на ГЕРБ, нека си ги съхрани, но поне да им разпореди, доколкото е възможно, да действат надпартийно, тъй като това е категоричното условие за осигуряването на честността на вота”, каза Местан, цитирано от Блиц.

hard admin

*

Top