Лютви Местан: България има нужда от победата на ДПС

„България има нужда от победата на ДПС, защото ние сме гарант за намирането на ново стабилно демократично управление на страната”, каза на предизборен митинг днес в Момчилград председателят на ДПС и водач на депутатската листа в  9-ти Кърджалийски многомандатен район Лютви Местан.

България има нужда от нов министър-председател, който ще залага на интелект, а не на инстинкт и ще управлява с интелектуалния потенциал на целия народ, подчерта Местан. Той посочи, че управлението на ГЕРБ е сгафило с уволнението на хиляди млади и висококомпетентни кадри, само защото не са нейни активисти. „На местата на уволнените младежи, завършили  престижни университети зад граница, ГЕРБ назначи  калинки с фалшиви дипломи.Правителството на ГЕРБ трябва да отиде на бунището на историята, защото вони на законово нарушение и провал.”

Лютви Местан определи Бойковата партия като силен противник, защото в нейните ръце е цялата държавна власт, в това число и силовата. „Те ще използват горските стражари като политически стражари на ГЕРБ”, предупреди той.

Момчилградчани не са се уплашили от диктатора Тодор Живков, няма да се уплашат и от неговия бодигард, подчерта Местан пред стотиците привърженици на ДПС. Той обяви май за месец на болката , заради мирните  граждански протести, потушени с милиционерско насилие  през 1989 година по време на тоталитарния режим.

Митинг-концертът в центъра на града бе открит с песните на родопския певец Орхан Мурад. В предизборната проява взе участие  и екипът на Лютви Местан от Централния предизборен лъч Филиз Хюсменова,  зам.-председател на ДПС и евродепутат,  Джейхан Ибрямов, съветник в политическия кабинет на Лютви Местан, както и всички кандидати за народни представители от листата на ДПС в Кърджали.

По-късно Председателят на ДПС посети Клуба на репресираните в Момчилград  и чу техните проблеми, породени от репресивната политика  на управляващите през последните години.

hard admin

*

Top