Лютви Местан: Делегатите вярваха, че Доган е убит! Ритането на Октай беше за обезоръжаване

800-те делегати на националната конференция на на ДПС, на която лидерът Ахмед Доган беше нападнат с газов пистолет от Октай Енимехмедов, вярвали, че лидерът им е убит.

Това заяви в “Тази сутрин” новият лидер на ДПС Лютви Местан. Нападателят все още не е бил обезоръжен.

„Една от най-големите лъжи е, че нападателят е бил блокиран от служител на НСО, той бе блокиран от секретаря на ЦОБ на ДПС Мустафа Карадайъ”, категоричен е Местан. Той припомни, че Октай е имал два ножа – един, който е бил на крака, а другия в задния му джоб. Огромна част от делегатите смятаха, че Доган е убит. Ако Енимехмедов искаше пет минути слава, защо той имаше и два ножа, попита Местан.

По думите му целта е била физическата ликвидация на председателя. Има три изстрела и това, че пистолетът не е гръмнал, не е заслуга на Октай, коментира новият лидер на ДПС.

Той коментира и предстоящите парламентарни избори. Зад следващия кабинет трябва да стои широко политическо съгласие, без задължително в него да влизат партийни функционери и без то да е непременно коалиционно. Това трябва да бъде “правителство на националните приоритети“, заяви Местан.

Ще припомним, че момчилградчанинът разви същата теза и на възпоменателния митинг на 26 декември в Могиляне.

Според него кабинетът трябва да има 4 или 5 приоритета. Не се свеним да говорим за коалиционността като по-удачния модел, но съзнаваме, че имаме известна умора от коалициите. Това е резултат и от медийната кампания за превръщане на „коалиция” в мръсна дума, убеден е лидерът на ДПС.

Сергей Игнатов закономерно не е вече министър на образованието, коментира оставката на министъра Местан.

По отношение на сравнението между Октай Енимехмедов и Левски, Местан каза, че това е лош атестат за българското гражданско общество. Това са изолирани прояви, каза Местан.

hard admin

*

Top