Лютви Местан: ДПС не е организирала каквито и да е контрапротести, не знам нищо и за митинг в Кърджали на 24 август

60 и няколко дни има протести срещу кабинета. ДПС не само, че не е организирала каквито и да е контрапротести, а през цялото време изразява уважение към протеста, с изключение на изцепки от рода на „турците вън”. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан, в коментар на изявление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че ДПС организират митинги в подкрепа на правителството и целят напрежение.
„Ако подобни протести са партийно организирани, биха имали друга масовост. Абсолютно несъстоятелно е. Вероятно това са поддръжници на кабинета, респективно – на партиите, които стоят зад този кабинет. Това е факт”, каза Местан.
Той уточни, че е излязъл пред парламента при подкрепящите правителството, защото те са го поканили. „Поканиха ме, излязох да ги чуя. Поставиха няколко въпроса, на които отговорих”, уточни той.
Местан заяви, че не знае за митинг в подкрепа на правителството на 24 август в Кърджали.
„Не знам, че има такъв, честно ви казвам. Ако случайно съм в избирателния си район, възможно е и да отскоча до там”, посочи Местан.
На въпрос какво ще прави след извънредното заседание на парламента Местан отговори: „Бях на море в Евксиноград и ми личи по тена, който не е от баща ми. Бях в компанията на семейството си, на моята съпруга. Сега ще се отдам на организационна работа в партийната централа. Събота и неделя ще отскачам – къде за лов на хвъркат дивеч и тук таме ще се отдам на другото си хоби – ще кльонкаме по Дунава, това е един метод за улов на сомове”.

—————————————————————–
Само сега спечели смартфон SAMSUNG и още много награди!виж

hard admin

*

Top