Лютви Местан отстреля на гонка три вълка, повалил ги на интервали през 10 минути


Лютви Местан отстреля на гонка три вълка, съобщава инж. Георги Шереметев – директор на Дивечовъден участък “Студен Кладенец”.

Лидерът на ДПС е познат като един от най-добрите ловци сред политиците в България.
„В район, в който успешно съжителстват елени лопатари, вълци и лешояди, господин Местан успя да отстреля на гонка 3 вълка. Впечатляващ е начина, по който това е станало: през интервали от около 10 минути вълците са се появявали на различни дистанции, бягайки в обрасла с дъб и келяв габър местност. След всеки изстрел ловецът е преодолявал желанието да разгледа отблизо поваления хищник и по този начин успехът му е надминал и най-смелите очаквания за резултата от лов”, посочва инж. Шереметев пред „БГ лов”.
Според ловни специалисти тазгодишния ръст на вълци (от началото на сезона в района са отстреляни 10 вълка) се дължи както на стабилната популация от елени лопатари, така и на миналогодишната забрана за ловуване на част от ловните дружини около Дивечовъден участък „Студен кладенец”.
Както вече 24rodopi.com писа, вълци умъртвиха 6 овце само за една нощ в кошара в село Върбен. Преди време глутница нападна и тарпаните (диви коне) край крумовградското село Сбор.
Над 50 вълци бродят в Източните Родопи, сочат данните след таксацията на хищниците.
24rodopi.com
Снимки: инж. Георги Шереметев, БГ лов
hard admin

*

Top