Лютви Местан: Партия ГЕРБ никога не е пробивала в регион Кърджали

„Партия ГЕРБ не е пробивала в Кърджали. Това, че взеха депутатски мандат се дължи на променената методика при разпределението на гласовете. Със същите тези 18 000 гласа през 2005 г. Стефан Данаилов не успя да стане депутат от региона. Тогава ДПС получи 64 000 гласа. През 2009 г. за ДПС гласуваха 68 хил. души, но ГЕРБ успя да вземе мандат. Ние не губим позиции, просто сме „жертва” на системата, но тя е еднаква за всички. Амбицията на Движението в Кърджали е да запази своите позиции. ДПС ще продължи да разширява географията си”.
Това заяви лидерът на Движението за права и свободи Лютви Местан в Кърджали, откъдето и стартира предизборната кампания на партията. Водачът на листата в региона посочи, че най-важният проблем в страната е свързан със земеделието. Той обясни, че Движението разполага с най-изчистената програма за развитие на сектора. По думите на Местан трябва да се договорят европейски средства и за малките стопанства, като това ще гарантира пари за Родопите, както и повишаване на заетостта.
Местан нарече предстоящите избори „исторически важни”, защото ще се проведат в условия на дискредитирано обществено доверие в държавността. Той заяви, че ще е необходимо широко политическо съгласие за сформирането на следващия парламент. „Ние сме единствената партия, която настоява да се възстанови коалиционният модел на управление. Никой в момента не иска да управлява сам. Дори и ГЕРБ, които продължават да лъжат в желанието си за еднопартийно управление. В този момент нито една политическа сила не би могла да се справи сама”, добави Местан.
 
В света на ГЕРБ българският народ е богат
„ГЕРБ е една много богата партия. Издали са електронен албум, в който са събрали своите успехи. В него се посочва, че България изпреварва редица други държави в развитието си, народът е богат и всичко е дело на ГЕРБ. Това е техният свят, в който живеят. Ако изкарат още един мандат ще твърдят, че са построили и Античния театър в Пловдив. Затова ние издадохме една брошура „Провалът на ГЕРБ-горчилката на фактите”, която да достигне до всяко семейство”, ззаяви Лютви Местан.
 
Лидерът: ДПС е обект на страшна агресия
 
„ДПС е обект на страшна агресия, но въпреки това ние ще победим омразата с любов”, заяви лидерът на ДПС. Той визира открадната кола на кандидат на ДПС в Добрич и счупване на стъклото на офис на партията в Силистра. „Призовавам всички наши противници да водят коректна изборна надпревара. В Пловдив полицията е привиквала наши кандидати, принуждавайки ги да подписват предупредителни протоколи заради купуване на гласове. Този подход е политическа поръчка. По този начич се вменява вина в нашите кандидати с цел да спадне доверието към тях. Ние нямаме вяра на тази полиция, която е на Цветан Цветанов”, добави Местан.
hard admin

*

Top