Лютви Местан: 83-годишната ми майка още ниже тютюн! Караянчева е виждала катран само ако е пушачка

Правителството на ГЕРБ отне по 3000 лева от трапезата на тютюнопроизводителите, твърди лидерът на ДПС
Обвиненията на Бойко Борисов към ДПС за тютюнопроизводителите са бла бла, а на Цвета Караянчева са политическа наглост. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в “Тази сутрин” по bTV.
“Управлението на ГЕРБ беше престъпно. Ще говоря с факти. През 2008 г. тютюнопроизводителите получиха от държавата 4.30 лв. допълнително за продукцията си, защото фонд “Тютюн” имаше 150 млн. лв., които бяха редуцирани от Дянков и Борисов до 70 млн. Тютюнопроизводителите не плащаха данък. Той се въведе от Бойко Борисов с неговия финансов гуру Симеон Дянков. При Борисов получаваха едва 2 лв. вместо 4.30 лв. национални доплащания. При средно произведени 1 тон получаваха 4300 лв. При Борисов едва 2000 лв., минимум с 2300 лв. ги удари при редуцирането.Тютюнопроизводителите не плащаха данък общ доход, при Борисов плащаха.
При нашето управление плащаха едва 241 лв. годишно социални и здравни осигуровки. Дянков и Борисов увеличиха дължимите социални и здравни разходи на 830 лв. Или за двама души осигурени вместо 482 лв. те бяха длъжни да плащат 1660 лв. Управлението на Борисов отне от трапезата на най-бедните хора в България между 3500 и 4000 лв. Това е факт. Другото са бъртвежи и политическа наглост”, каза Лютви Местан.
Цвета Караянчева е виждала катран само ако е пушачка, каза Местан. Той призна, че е син на тютюнопроизводители. “Ръцете на 83 годишната ми майка са още катранени, защото помага на двете ми каки”, обясни лидерът на ДПС.
Според него от тютюн се прехранват 100 000 български семейства и това производство засега е безалтернативно поради характеристиките на почвата в тези райони.
hard admin

*

Top