Майка изчезва за седмици в Турция, оставя сами двете си деца

33-годишна жена ще бъде предадена на прокурор за това, че е оставила без родителски грижи двете си деца на 9 и 11 години.
Инспектор от детска педагогическа стая установил в понеделник, че децата не са на училище и за пореден път са оставени сами в дома си в Кърджали.
При проверка е установено, че майка им Т.Т. през последните три месеца няколко пъти пътувала за Турция. Единият път оставила децата без надзор за две седмици.

В средата на февруари в продължение на няколко дни майка остави сами момиче на 13 години и две момчета на 9 и 2 години в къща в крумовградското село Горна Кула. 36-годишната жена заминала извън областта и с отглеждането на по-малките се заела 13-годишната кака. Учителка се поинтересувала защо най-голямото дете не посещава училище и установила причината. Сигнали бяха подадени в прокуратурата, полицията и Отдела за закрила на детето. Работата по случая продължава.
До три години лишаване от свобода и обществено порицание предвижда Наказателният кодекс за родител, оставил без достатъчна грижа децата си, с което е създал опасност за тяхното физическо, душевно и морално развитие.

Спасов

*

Top