„Майсторките” с две отличия в „Орфеева дарба”

Две момичета от СОУ „Владимир Димитров – Майстора” – Кърджали се завърнаха с медали от Национални конкурси с международно участие. Кърджалийските певици се състезаваха в най-тежката категория – за професионалисти, в която се надпреварваха представители на средните музикални училища, училищата с профил музика и специализираните школи в България и чужбина.
На Националния конкурс за музикално и танцово изкуство „Орфеева дарба” в София в направление „Популярна музика”, талантливата Биляна Арсова (на горната снимка) при изключителна конкуренция спечели бронзов медал. Освен гласови умения, тя показа и артистично майсторство, като се превъплъти в тежката роля на „Арлекино” с песента на композитора Емил Димитров. С втората песен „Месечинко чакай” на Тончо Русев, тя показа усет, както към популярния жанр, така и към красивите български неравноделни размери. Председателят на журито Мими Иванова изпрати специални поздрави на кърджалийската публика.
Само преди седмица Вероника Чакърова спечели сребърен медал на същия конкурс. В Стара Загора тя се състезава с над 2500 изпълнители. Народната певица демонстрира красив глас и певческо умение с шедьоврите на Родопите: „Заспал юнак” и „Глава ли та боли, сине мой”. „До сега без медал от конкурс не се е връщала. Ех, върви й на сребро през тази година”, сподели нейният музикален педагог Камен Арсов.
hard admin

*

Top