„Маказа“ и „Златоград“ намериха работа на 15 жрици на любовта

Гърците идват не само заради ниските цени
 
15 проститутки обслужват клиенти по дестинациите Кърджали – Маказа, Смолян – Златоград и Кърджали – Златоград, разкриха за 24rodopi.com запознати с порядките в заведенията и хотелите, които са в близост до граничните пунктове. Сред тези 15 девойки попадат и по-оборотните жрици на платената любов, които традиционно работят в района на автогарата в Кърджали.
Повечето от новите момичета идват от вътрешността на страната, предобладават тези от ромски произход.
„Вся още няма организирана група. Няколко дребни сутеньори действат самосиндикално. Появяват се с по 2-3 момичета в заведения, които традиционно се посещават от гръцки туристи в Кирково, Момчилград, Златоград и Кърджали”, разкри източникът ни.
Полицията в Кърджали нанесе удар срещу първия гангстер, който се опита да стъпи край Маказа, още година преди отварянето на граничния пункт. „Успяхме да обезвредим престъпна групировка от Хасково, която се е опитала да организира свой нелегален бизнес по трасето за прохода”, обяви тогава комисар Валери Баранов, директор на полицията в Кърджали. Той твърди, че са взети сериозни мерки за контрола по пътя върху евентуален трафик на проституция, хора, наркотици, цигари. „Взехме мерки и изхвърлихме първата група в рамките на 24 часа. Категоричен съм, че няма да допуснем такива групи и групировки да се настаняват тук и да въртят  нелегална търговия, започвайки от продаване на жени и свършвайки до каквото нелегално може да се продава”, смята Баранов. По думите му подобна престъпна дейност се извършва на обособени места като големи паркинги, бензиностанции, хотели, мотели и т.н. Миналата есен имало опит в една от дискотеките в Кирково да се върти нелегален бизнес по модела на „известен пловдивски разбойник”.
hard admin

*

Top