„Маказа” напълни с туристи хотелите в Кърджали, за гостите от Гърция атракция №1 е „Водното огледало“

Хотелиерите в Кърджали и Главатарци отчитат по-високи обороти този сезон и ръст на броя на нощувките, спрямо лятото на 2013-та. Очертава се около 7 и 10 на сто ръст средно за отрасъла за Лято`2014, някои от хотелите, които са по-атрактивни и са на по-стратегически места, ще отчетат по-сериозни показатели. Това прогнозират пред 24rodopi.com трима управители на водещи хотели в региона.
Комплекс „Меаца” се превърна в междинна спирка преди „Маказа”. Двойно повече се е увеличил броят на туристите след отварянето на прохода, а гости от Румъния, Гърция и Турция са вече ежедневие, съобщиха за 24rodopi от управата на хотела. „Имаме клиенти от Германия и Белгия. Румънци пък нощуват за по една вечер на път или на връщане от Гърция. Доволни са от хотела, харесват и града”, коментират от „Меаца”.
Туристи от Гърция също не липсват. Съседите наемат стаи за по два-три дни. Интересуват се от Перперикон, питат и за останалите туристически забележителности. „Къде ви е прословутото “Водно огледало”?”, бил един от обичайните и първи въпроси на влизане в Кърджали на туристите от Беломорието.
Гости от Северна България пък остават с отлично впечатление от турската кухня, която добави нова „звезда” в менюто на ресторанта. „Казват, че не са опитвали друг път. Екзотиката им харесва. Дори направо са ни казвали на тръгване „Ще дойдем и друг път, само заради кухнята”, коментират от „Меаца”. Клиентите на хотела ползват и десет процента отстъпка в ресторанта. Резервациите през август пък не спираха да валят. „Вече има и друга мода. Наемат се стаи за изкарване на булка. Това е голяма атракция както за нас, така и за гостите на хотела”, разказват от хотела.
24rodopi.com
На снимките:
Апартаментът за младоженци в „Меаца” е наречен „Париж”
В някои дни на паркинга на хотел „Перперикон” могат да сe видят коли с румънска, гръцка, турска и българска регистрации
hard admin

*

Top