Малките Габриела и Рамадан са лицата на кампанията „Да подарим надежда за Коледа”

5-годишната Габриела Георгиева от Кърджали и малкият Рамадан Салиев от село Божак, който е само на 1 годинка, са лицата на тазгодишната благотворителна кампания „Да подарим надежда да Коледа” под патронажа на областния управител.
Тя се провежда за 9-а поредна година в подкрепа на децата с увреждания, чиито семейства се нуждаят от пари за скъпоструващи медицински грижи, лечение и рехабилитация.
Областният управител Илия Илиев ще бъде домакин на благотворителна вечер в ресторант „Перперикон”, на която бизнесът и институциите ще покажат съпричастието си към каузата на децата с физически увреждания, дарявайки средства за Габриела и Рамадан.
5-годишната Габи е с детска церебрална парализа и в момента най-неотложната грижа на родителите й е да й осигурят позициониращо столче, което струва 2 000 лева. Малкият Рамадан от село Божак пък е със заболяване на червата и се храни изключително трудно. Той има сестра-близначка, която за щастие е напълно здрава. Единствените доходи на семейството обаче са от майчинство и детски добавки, а разходите за отглеждане на две бебета, едното от които с тежка диагноза, са непосилни за тях. Коледната благотворителна кампания ще продължи до края на годината. Областният управител Илиев и екипът на областната администрация призовават всички граждани, фирми и институции, които желаят да помогнат за лечението на Габриела и Рамадан да се включат в нея.
Освен на благотворителната вечер, дарения могат да се внасят и по банков път на сметката на читалище „Обединение” в Първа инвестиционна банка.
IBAN – BG 43FINV91501204222439
 BIC – FINVBGSF

24rodopi.com
На снимката: Миналата Коледа над 20 училища от региона взеха участие в благотворителния базар
hard admin

*

Top