Малките футболисти на„Арда“ станаха областни първенци с голова разлика 37:2

Гюнер ШЮКРИ
Детският футболен отбор на „Арда” от Кърджали стана областен първенец без загубена среща и придоби право да участва в първия елиминационен етап от Републиканското първенство.
В последния 10-ти кръг от първенството момчетата на треньора Селчук Коджаахмед разгромиха със 7:1 тима на „Арда 24″. Головете за „Арда” реализираха Христо Николов (3 гола), Данаил Коджаманов, Теодор Колячев, Джанел Яшар и Ахмед Юсеин. Единственото попадение за „Арда 24″ реализира Атанас Гарибов от дузпа.
След края на мача капитанът на „Арда” Христо Николов получи купата от председателя на ОС на БФС в Кърджали Тургай Али. Голмайстор на първенството стана Теодор Колячев от „Арда” с 12 гола, а най-добър вратар е Хакан Хабиб, също от „Арда”
На второ място е отборът на „Арда 24″, а трети и четвърти са тимовете на „Левски 2005 ” от Крумовград и “Юнак” от Ардино. От изиграните 10 мача тимът на „Арда” е вкарал 37 гола, а е допуснал само 2.
Председателят на ОС на БФС в Кърджали Тургай Али заяви, че нивото на детския футбол в областта се издига с всяка измината година. „Убеден съм, че и за в бъдеще ще има играчи от Кърджали в професионалния футбол”, каза още Тургай Али.
Треньорът на „Арда” Селчук Коджаахмед заяви, че е много доволен от представянето на отбора в първенството. Целта сега е да се  класираме във втория етап от Републиканското първенство, каза още Дурмушев.
Наставникът на „Арда 24″ Петър Бумбаров поздрави за успеха отбора на „Арда”. Той отбеляза, че съставът му е в процес на изграждане.
Като награда за постигнатия успех ръководството на клуба награди отбора с екскурзия до Стара Загора за откриването на Европейското първенство по футбол за юноши до 17 години с двубоя България – Хърватия.
24rodopi.com
hard admin

*

Top