Малки парламентаристи окичиха властта в Кърджали с мартеници

Членовете на Детски младежки парламент (ДМП) към ОДК окичиха с мартеници представители на всички държавни и общински институции в областният град. Без предупреждение те изненадаха общинарите по време на обсъждане, но пък ги зарадваха с прекрасният български символ –мартеницата. По същият начин те влезнаха при областният управител и директори и служещи в различни ведомства.

Младежите бяха разделени на няколко групи, за да могат да раздадат изработените от тях, през февруари, стотици мартеници. Те посетиха още Дома за възрастни хора, Дневен център „Надежда” и Дом майка и дете. Закичиха с първомартенския символ и много кърджалийци по улиците на града, като пожелаваха на всички здраве и повече радостни мигове.

За втора поредна година младежите от ДМП изработиха мартеници с цветовете на националния трибагреник, с които освен да честитят Баба Марта напомниха и за предстоящият национален празник на България-3 март.

В Кърджали честването му ще започне с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Руския войн на 3 март от 11.00, а официалният ритуал ще бъде в Градската градина пред паметника на Освободителите от 12.00 часа.

hard admin

*

Top