Манев: 10-те зам.-министри мюсюлмани не е новина, а повторение на обещаното през 2009-та

„Не е необходимо да припомням какво направихме ние преди 15-16 години в Кърджалийско – в колко общини спечелихме изборите, кой от Кирковско беше депутат от СДС и т. н. Щом е можело през 1997-ма, през 2009-та е било много по-лесно”, твърди бившият кмет на Кирково Валентин Манев
Обещаните 10 зам.-министерски места за мюсюлманите не е новина, а повторение на обещаното от Бойко Борисов през 2009-та година. Това твърди пред 24rodopi.com бившият кмет на Кирково Валентин Манев, който преди 5 години беше на трето място в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в Кърджалийско.
Манев беше спряган и за областен управител на Кърджали, но Цветан Цветанов и Цвета Караянчева наложиха Иванка Таушанова. Постепенно Манев загуби позиции и напусна ГЕРБ.
„Имахме спорове, стигнахме и до разговори с Борисов, но времето показа, че съм бил прав и, както се вижда, ГЕРБ се върна на изходна позиция в предизборните си обещания пред хората в Кърджалийско”, така Манев коментира изявлението на Бойко Борисов в село Припек.
„Борисов изпитва недоверие към мюсюлманите. Показателно за това е поведението му по време на обиколката в Кърджалийско. В Горно Кирково по съвет на охраната той не е прерязал лента на строителен обект. Всъщност, да се режат лентички на обекти, създадени с партийна субсидия е лесно. Проблемът е,че заради мюсюлманите в Кърджалийско ГЕРБ е получил 1 100 000 лева субсидия, а даде за региона едва 70 000 от тях”, посочва Манев. Той активно ще участва в „Избори`2014″, но като шеф на щаба на партия „Република БГ” в Кърджали.
„Болно ми е, че ГЕРБ проспа годините в Родопите, но и трезво гледам на нещата и отчитам, че всяка добра идея може да се провали от човешкия фактор. Сега нямаше да има само обещания, от които да се трупат повече негативи, а реално щеше да ги има тези 10 мюсюлмани от ГЕРБ, които вече щяха да са доказани професионалисти и авторитетни политици, с които Борисов да обикаля, но не да отчита 20 000 лева за чешма, а да пълни залите заради успешно реализирана програма в района. Не е необходимо да припомням какво направихме ние преди 15-16 години в Кърджалийско – в колко общини спечелихме изборите, кой от Кирковско беше депутат от СДС и т. н. Щом е можело през 1997-ма, през 2009-та е било много по-лесно”, твърди Манев.
24rodopi.com
hard admin

*

Top