„Марек“ спря серията от победи на волейболна „Арда“, треньорът Халачев: Важното е, че направихме празник на града!

Дупнишкият „Марек” стигна до чистото 3:0 (25:21, 25:17 и 25:19) над волейболна „Арда” в Кърджали в мач от предпоследния кръг на редовния сезон в мъжката Суперлига. По този начин бе прекъсната серията от четири поредни победи в първенството за избраниците на треньора Иван Халачев.

Още от самото начало шампионите дръпнаха с 3-4 точки и независимо, че позволиха едно изравняване при 13:13, успяха бързо да си върнат аванса, за да приключат гейма при 25:21, отбелязва Бг волейбол.

Втората част започна по подобие на първата. Гостите направиха няколко безответни точки и поведоха с 4:0. Тази разлика се увеличи преди второто техническо прекъсване, а след него стана и още по-голяма. С мисъл за третия гейм двамата треньори Иван Халачев (Арда) и Найден Найденов (Марек) смениха основните си състезатели и геймът бе приключен от резервите.

Третата част не се различаваше по никакъв начин от първите две. В нея волейболистите на Дупница бяха дори още по-убедителни.

“Важното е, че направихме празник за града – заяви специалистът пред камерата на БНТ. – Опитахме се, но не успяхме, защото срещу нас имаше един мотивиран съперник. Те ни надиграха на блокада”, допълни Халачев.

hard admin

*

Top