Марияна Бозакова ще се бори за медал в ХІ -то издание на Европейската купа по шосейно бягане в Будапеща

Преподавателката по физическо възпитание и спорт Марияна Бозакова, ще участва в ХІ -то издание на Европейската купа по шосейно бягане за преподаватели, ученици и студенти Education Europe Cup „THE WAY OF KNOWLEDGE”, което ще се проведе в град Будапеща, Унгария на 10.11.2013 г. В двете състезателни дистанции –6 км и21 км ще се състезават над 400 състезатели от 17 европейски страни.
За първи път преподавател от Кърджали ще вземе участие в надпревара от подобен род. Марияна Бозакова, която е многократен републикански шампион и рекордьор по лека атлетика в средните бягания, ще представлява СОУ „Отец Паисий” в състезанието на 6 000 метра.
Стартът ще бъде даден от сградата на Техническия университет в Будапеща и ще премине по поречието на р.Дунав в Пеща, като ще се  финишира пред уникалната сграда в неоренесансов стил на Унгарската академия на науките.
Европейската купа се провежда под егидата на FISU и UEC и е част от множеството сценични, културни и образователни прояви, които ще се проведат в унгарската столица на 09 и 10 ноември за промотиране на образованието като част от цялостното развитие и утвърждаване на младите хора в Европа.
Ученици и преподаватели пожелаха успешно бягане на Мария Бозакова и връщане в любимото школо с медал от световна надпревара.
hard admin

*

Top