Мароня в акция „Да привлечем повече родопски туристи, за да станем като Халкидики“, Илияс Йоанакис ще разчита на партньорството си с Хасан Азис и Сали Рамадан

Повече туристи от област Кърджали да посетят плажовете в района на Мароня, вместо да ходят до Керамоти, Кавала, остров Тасос и другите атрактивни курорти – тази цел си е поставил кметът на Мароня Илияс Йоанакис.
Неговата стратегия предвижда още в първите часове след отварянето на прохода Маказа за движение, да започне „атака” за привличане на туристи. На българска територия ще бъдат поставени огромни билбордове, ще се проведат срещи с туристически и транспортни фирми, на границата ще се раздават рекламни брошури.
Мароня и Кирково са побратимени общини и Йоанакис ще търси съдействие и от кмета Сали Рамадан, като на първо време ще се организира форум за представяне на историята, културата, плажовете и специалитетите на гръцката община в Източните Родопи, разкриха за 24rodopi.com гръцки журналисти.
Ръководството на Мароня подготвя и официално посещение в Кърджали, където Йоанакис се надява на партньорство и с екипа на Хасан Азис.
В района на Мароня плажовете са каменисти и не могат да се мерят с Керамоти и особено тези, които са след Кавала, но пък цените на нощувките и услугите за почиващите били много по-ниски.
Йоанакис обаче е на мнение, че ако програмата му бъде изпълнена, след отварянето на Маказа, след време Мароня ще стане туристическа дестинация от рода на Халкидики.
 
На снимката: Плажовете в района на Мароня
hard admin

*

Top