Мароня: Кърджалийци, елате тук на плаж! Ще фалираме без вас!

Курортното градче разчита на наши туристи

„Защо туристите от област Кърджали ходят във Фанари, а не идват тук? Само във вас е спасението ни, десетки собственици на ресторанти, хотели, бийч барове, магазини ще фалират, ако туристите не се върнат тук през втората половина на юли и месец август”, заяви пред 24rodopi.com Димитрис Кирякос, който стопанисва бийч бар в района на Мароня.
С изключение на Фанари, в почти всички крайбрежни населени места в района на Комотини отчитат спад на туристите спрямо първия летен месец на миналата година.
Туристическите обекти в района на Комотини отчитат загуби, надеждите са през „Маказа” през юли все пак да дойдат повече хора, пише и вестник „Хронос”. През месец май преобладаваха дъждовните дни, но и през юни валя и плажовете останаха празни. Затворените от две седмици банки са голям удар срещу туризма, отчита гръцкото издание. Големи загуби отчитат и туристическите обекти в Мароня, отбелязва още „Хронос”.
24rodopi.com
На снимката: В Мароня се молят за “гъчканак на плажа”, но реалността е майско-септемврийска – малко хора и усещане за романтика
hard admin

*

Top