МВР: Енимехмедов не е искал да убие Доган, а да получи „своите пет минути слава”!

В дома на Енимехмедов в София е намерено предсмъртното писмо, адресирано до майка му, в което той посочва, че – може да загине и се извинява, че няма да може да завърши образованието си


Октай Енимехмедов, който вчера направи опит за изстрел срещу лидерa на ДПС Ахмед Доган, обяснява деянието си като лично решение и по никакъв начин не приема да бъде свързан с други хора и мотиви. Това съобщи на извънредна пресконференция в МВР Неделчо Стойчев, директор на Института по психология.

Мотивът на Енимехмедов е да покаже на обществото, че съществува и, че неговото мнение трябва да бъде зачетено, обобщи психологът на МВР.
Това е моят начин да кажа на всички какво мисля, е заявил пред разследващите извършителят на нападението.
Октай Енимехмедов не е искал да убие Ахмед Доган, а само да получи “своите пет минути слава” и да покаже на лидера на ДПС, че не е недосегаем, обясни Стойчев.
Според него – това намерение се доказва и с това, че пистолетът е бил зареден със сигнално-звукови патрони, които са целели само да произведат силен звук. Една от целите на извършителя е да стане публично известен и да сподели вижданията си.
Той се описва като български патриот, който прави това за доброто на държавата, отбеляза директорът на Института по психология.
Той посочи, че в дома на Енимехмедов в София е намерено предсмъртното писмо, адресирано до майка му, в което той посочва, че – може да загине и се извинява, че няма да може да завърши образованието си.
Октай Енимехмедов се определя като честен човек, с висок морал, и напълно самостоятелен в решенията си. Неговото деяние представлява еманация на неговото его, чрез което иска да покаже, че присъства в този свят и има какво да каже на обществото, заяви Неделчо Стойчев.

hard admin

*

Top