МВР потвърди новината на 24rodopi: Енимехмедов е бил на конференцията на Касим Дал!

Нападателят над бившия лидер на ДПС Ахмед Доган Октай Енимехмедов е присъствал преди време на събрание на политическото движение на Касим Дал.
Новината, която 24rodopi първи съобщи към 14 часа вчера бе потвърдена днес на извънредна пресконференция Неделчо Стойчев, директор на Института по психология.
Стойчев обясни, че в дома на извършителя в София е открита и папка от съответната пресконференция на Касим Дал.
Както вече съобщихме, в квартирата на Енимехмедов е намерено и предсмъртно писмо, което е адресирано до майка му, в което обяснява, че може да загине и се извинява, че няма да може да завърши висшето си образование, отбеляза още Стойчев.
Енимехмедов обяснява, че преди около две години се случва един идеологичен обрат в неговия живот и в неговите възгледи, който го кара да започне да следи политическия живот в България, посочи директорът на Института по психология. Той обясни, че извършителят на нападението решава да се запознае с идеологията на ДПС заради етническата си принадлежност и чрез свой познат отива на семинара на младежкото ДПС. Именно от този семинар е и баджът за акредитация, с който е влязъл и на вчерашната конференция, посочи Стойчев.
По-късно той решава да разбере и мисленото на политическата структура на Касим Дал и присъства на негова пресконференция, отбеляза Неделчо Стойчев, цитиран от Блиц. По думите му Енимехмедов има идеологическа собствена платформа и е искал да разбере, коя от двете партийни структури се доближава до неговото мислене.
hard admin

*

Top