МДПС: Ще борим безработицата сред младите в региона

Областното ръководство на Младежкото ДПС в Кърджали обсъди политическата обстановка в региона и страната след съставянето на кабинета „Орешарски”.
Младежите от Движението заседаваха в Кирково. Младите лидери изтъкнаха, че два месеца след парламентарния вот представителите на останалите партии продължават да водят анти ДПС политика. „Ние обаче няма да се отклоним от правилния път въпреки опитите на някои партии за дестабилизиране на държавата”, заявиха те. „Едно от незабавните приоритетни действия пред нас е разрешаването на младежката безработица в региона. Младите хора трябва да осъзнаят, че чиновническата служба в общински или държавни администрации не е единствено поприще за професионално развитие. Младежко ДПС ще създава политики за отключване на предприемаческия дух у младите хора”, заяви Айхан Етем.

Гости на форума бяха зам.-председателят на МДПС Айхан Етем, депутатите Ердинч Хайрула и Мустафа Ахмед, лидерът на ДПС-Кирково д-р Ерджан Фърънджъ, кметът на Кирково Сали Рамадан и шефът на общинския съвет в Кирково Шинаси Сюлейман.

Народните представители благодариха на общинските структури на Младежко ДПС за активното им участие по време на предизборната кампания. Те поднесоха лични поздравления към младежките организации от името на лидера на ДПС Лютви Местан и на парламентарната група на Движението. „За нас изминалите избори са успешни. Младежките структури изиграха изключително важна роля за постигнатия успех, за което сърдечно им благодаря”, посочи Хайрула. „Ще работим за развиването на предприемаческата култура и насърчаването на заетостта сред младите хора”, добави Ахмед.

Същeвременно в края на месеца областната организация на Младежко ДПС ще организира семинар във връзка с актуалните земеделски мерки с участието на млади земеделски производители и предприемачи. До края на годината пък са предвидени участия в различни доброволчески инициативи.

hard admin

*

Top