Мерт: Искам да остана зад решетки! Ще се радвам, ако смекчите присъдата ми! (снимки, видео)

Мерт Мехмед поиска да остане в следствения арест, предаде от съдебната зала репортер на 24rodopi.com. Адвокатката му също не оспори искането на прокуратурата за налагане на постоянна мярка „Задържане под стража”.

Служебният защитник смята, че 18-годишният обвиняем за двойното убийство в Джебел може да се укрие или да извърши друго престъпление.
Пред съда тя посочи престъпното минало на Мерт като довод за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.
Както първи 24rodopi.com писа, на влизане в съда окованият с белезници през кръста Мерт заяви, че съжалява за случилото се.

„Не помня нищо от онази вечер. Сега разбирам, че съм постъпил грешно“ – това заяви на влизане в съда в Кърджали 18-годишният Мерт Мехмед, който е обвиняем за убийството на 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда.
Той бе вкаран в Съдебната палата окован с белезници през кръста.
“Мерт каза още, че маратонките и джиесема е купил със свои парите, а не с тези, които взел от жилището на Джейда. На няколко пъти повтори, че съжалява. Призна, че е употребил марихуана в нощта на зверското убийство”, предаде още репортерът на 24rodopi.com.
Очаква се съдът, който се оттегли на почивка, да постанови постоянна мярка “Задържане под стража”.
“Самият аз не зная причината за извършените убийства. Мисля, че решението, което съдът ще вземе да остана в ареста, ще е добро за мен. Ще се радвам, ако смекчите присъдата”, каза Мерт.
Окръжният прокурор Светлозар Лазаров заяви, че Мерт Мехмед има една влязла в сила присъда и 5 висящи дела.
Както първи 24rodopi.com разкри, Мерт е с 6-месечна пробация за откраднати цигари и дъвки на стойност 1 398 лева.
Служебният адвокат на Мерт – Веска Пулева, пък отбеляза, че единственото смекчаващо обстоятелство е неговата младост и че твърди, че се разкайва, макар и само на думи.
Видео – тук

Мерт: Ще умра в затвора! – четете тук

hard admin

*

Top