Мерт: Какво е бъдещето ми ли? Ще умра в затвора! (снимки, видео)

„Какво е бъдещето ми ли? Ще умра в затвора!”. Това обяви в съдебната зала обвиненият за двойното убийство в Джебел Мерт Шукрия Мехмед. Думите той промълви минути преди състав на Окръжния съд в Кърджали да постанови за 18-годишния младеж най-тежката мярка за неотклонение-„задържане под стража”.

Мерт бе доведен точно в 15.30 часа в съдебната зала окован през кръста с вериги. Връзките на видимо новите му маратонки бяха свалени. Момчето отказа да коментира дали именно тях си е купил с парите, откраднати от дома на 24-годишната Джейлян, която заедно с нейната дъщеричка бяха зверски заклани с брадва, а обвинението посочи за извършител на деянието Мерт Мехмед.
Само 40 минути бяха необходими съдията по делото да прати зад решетките джебелчанина. Окръжният прокурор Светлозар Лазаров поиска тежката мярка, която не бе оспорена и от служебния защитник на Мехмед-Веска Пулева. „Жестокото престъпление, съдебното минало на подсъдимия, създава предпоставки за извършване на друго престъпление от негова страна, ако към него бъде приложена различна мярка за неотклонение. Това само би утежнило неговото положение. Затова съм съгласна с изложеното от прокурора и смятам, че на този етап

на Мерт Мехмед трябва да бъде наложена мярка „задържане под стража”, обяви Пулева. Самият обвиняем също поиска от съдията да бъде оставен зад решетките докато започне делото срещу него. „Не помня нищо от онази нощ. Съзнавам какво съм извършил, съжалявам”, бяха последните думи на Мехмед пред съдията.

Малко преди изчитането на решението, 18-годишният младеж заяви, че много би искал да види майка си, която нямала възможност да дойде в съдебната зала.
На въпрос дали ще настоява за по-лека мярка на по-късен етап от делото, адвокатът на Мехмед заяви, че все още е много рано, за да се прецени. Десет минути след задържането на обвинения в жестокото убийство-след полунощ на 26 срещу 27 април, тя е разбрала, че ще трябва да поеме случая му.
Екип на 24rodopi.com и всекидневника “24х7 Родопи”

Видео – тук
hard admin

*

Top