Мерт: Къде е мама? Очаквах да е в залата

„Очаквах мама да дойде в залата“, тъжно констатира в Съдебната палата в Кърджали обвиненият за двойното убийство в Джебел Мерт Шукрия Мехмед.
Още с влизането си в голямата зала на Окръжния съд, 18-годишният тийнейджър потърси с очи майка си, но не я откри. После заби поглед в земята и до извеждането му от салона не си вдигна главата. На въпрос дали иска да каже нещо на хората в Джебел или на майка си, Мерт каза:
“Нищо няма да кажа на хората от Джебел, нито на майка ми. Очаквах тя да дойде в съдебната зала, но не дойде… Жалко за майка ми, а моят живот от тук нататък го виждам в затвора”.

Шукрия Мехмед не е пуснала молба за отпуска, съобщиха от Бюрото по труда в Джебел, където работи. Тя продължава да твърди, че синът й е невинен.

„Години наред виждаше, че Мерт върви по лош път, а не взимаше мерки. Не винеше себе си. Казваше, че другите са виновни. Т. е. хората, с които движи Мерт”, коментираха джебелчани.
Мерт не познава баща си. Според негови съграждани той е кюрд и е напуснал майката още преди раждането му. Като презиме и фамилия Мерт носи имената на майка си.
Мерт: Ще умра в затвора! – четете тук
hard admin

*

Top