Местан: ГЕРБ отдавна загубиха Избори`2013! Змията хапе най-страшно преди да умре

“ГЕРБ отдавна загубиха предстоящите парламентарни избори, те нямат право на втори управленски мандат. Знаехме това още след като ГЕРБ спечелиха президентските избори. Още тогава прогнозирахме, че тогава започва началото на края на управлението на Бойко Методиев Борисов “, заяви Лютви Местан в Гоце Делчев.

„Змията хапе най-страшно преди да умре”, посочи новият лидер на ДПС.

По думите на Местан основната задача пред ДПС е пълна мобилизация и абсолютна бдителност, за да бъде гарантирана частността на изборите. Председателят на ДПС започна от Гоце Делчев национална обиколка заедно с екипа му. Както първи 24rodopi писа, Местан и екипът му ще бъдат в Кърджали на 17-ми февруари.

“Не трябва да им позволяваме да откраднат изборите. Улицата кипи и това са протести срещу Борисов и неговата провалена политика”, каза лидерът на ДПС. Според Местан ДПС  може да оцелее и в опозиция, но са амбицирани да бъдат фактор, който ще има отношение при съставянето на следващото правителство, се казва в съобщение на пресцентъра на ДПС.

“Яне Янев е един маргинал, проява на беса на аутсайдера в политиката. Той вече не ръководи комисиите, загуби си парламентарната група, уволняваше Бойко Борисов, накрая понеже не може да живее без комисии, премиерът му даде статут едва ли не на главен прокурор на 41 Народно събрание, за да си придава тежест”, каза още Местан.

Според Лютви Местан дори и след промените в ръководството, ДПС ще остане единен организъм, сплотен и още по-силен, за да даде своя принос – ГЕРБ да бъде свалена от власт като партия на това монополно управление. Улиците са залети от социални протести, това правителство трябва да си отиде и да се състави ново, демократично, зад което да стои широко политическо съгласие – Ние сме готови да бъдем част от това политическо съгласие, което да избере следващо правителство, каза още Местан.

Според него управлението на ГЕРБ е отклонило страната от нормалното й европейско развитие. Тази партия, която има абревиатура (Граждани за европейско развитие на България) отдавна загуби двете си средни букви – Европейското Развитие”, допълни Местан. Според него, когато се говори, че демокрацията при ГЕРБ е болна, се има предвид и малко по-екзотичните герберски идеи на местна почва- едно естествено свещено право на всеки човек и на всяка общност да строи свой храм, в който да се моли, се оспорва. ГЕРБ иска да обвърже това свещено право с референдум. Дали да се строи джамия в Гоце Делчев или не.

“Питам ако повечето граждани кажат не какво следва оттук, ще се наруши едно свещено право. Има теми, които не могат да бъдат подложени на референдум. Ние смятаме, че има нужда периодически да се провеждат такива, защото това е оздравително за демокрацията. Въпросът е, че не може да има референдуми по теми, които засягат естествени права и свободи на човека и на малцинствата.

“По повод делото срещу имамите в Пазарджик, ще припомня, че те са подведени под отговорност по същия член от НК, по който в средата на 80 години в затвора влезе Ахмед Доган. Осигуряването честността на изборите е конкретна задача пред всички структури на ДПС. Защото онези грозни сцени от село Туховища ще бъдат повторени – цялата държавна машина ще се впусне върху горките избиратели, да ги мачка и притиска да гласуват за управляващите”, каза още лидерът на ДПС.

На път за Велинград Местан посети село Юруково, за да връчи символична помощ на семейството на Мустафа Кьосов, загинал при атентата срещу израелските туристи на летището в Бургас. Помощта бе връчена на Ахмед Кьосов, бащата на водача на взривения автобус.

hard admin

*

Top