Местан: Доган не дърпа конците зад пердето, което трябва да съм аз!

Грешат хората, които си мислят, че оттеглянето на Ахмед Доган от председателското място в ДПС е чисто формален акт и той ще продължава „да дърпа конците зад пердето”. Това заяви лидерът на ДПС Лютви Местан в ефира на Нова телевизия. Според него делата на Доган са безпрецедентни за българските политически нрави.
„Ахмед Доган вече даде безпрецедентен пример за това как политик основател на партия, дългогодишен лидер може да намери сили в себе си и да предложи друг председател на партията, която е създал и ръководил близо 23 години”, каза Местан.
“Възможно е Ахмед Доган да се кандидатира за депутат или да не се кандидатира. За него има много номинации от различни наши организации”, обясни сегашният лидер на Движение за права и свободи. Това според него е съвършено естествено и не се съмнява, че почетният председател на движението ще бъде номиниран от почти всички областни организации, както винаги е било.
„Грешат обаче тези, които си мислят, че господин Доган дърпа конците зад пердето, а разбирайте, че пердето трябва да съм аз. Това е тежка заблуда, опит да се принизи желанието му да се оттегли”, каза още Местан.
Той препоръча на бившия премиер Бойко Борисов, ако намери сили в себе си, да поднесе извинения на Ахмед Доган за клеветата, че бившият лидер на ДПС е поръчал атентат срещу него. „Един български държавник трябва да има силата да излиза от властта с достойнство”, добави той.
hard admin

*

Top