Местан: Европейска лаборатория да направи експертизата на нападението над Ахмед Доган

ДПС настоява главният прокурор и следствието да възложат на европейска лаборатория към европейските специализирани служби да направи експертиза за нападението над почетния председател на ДПС Ахмед Доган.
Това заяви пред журналисти лидерът на партията Лютви Местан след редовно заседание на ДПС.
Според Местан – в европейска лаборатория трябва да се направи и съдебно-следственият експеримент на нападението. Ако това не се случи, ДПС като партия ще се обърне към европейска лицензирана лаборатория, каквото и да ни струва това, и ще поиска адекватно разследване на атентата над Ахмед Доган, посочи лидерът на партията. По думите му – „необходимо е час по-скоро прокуратурата да изземе цялото следствие от ръцете на МВР, защото ние не вярваме, че там може да се проведе обективно разследване”. Разследването трябва да се поеме от Националната следствена служба. Всеки, който твърди, че това оръжие не може да извърши убийство, нека да бъде готов да подложи слепоочието си и тогава ще повярвам, че сегашната експертизата е действителна, подчерта Лютви Местан. Той определи нападението над Ахмед Доган като изключително срамно петно срещу България, което обаче ДПС ще успее да изтрие чрез разкриване на истината.
Вътрешният министър Цветан Цветанов пък обяви, че в България има 19 случая на стрелба по хора с газов пистолет. Само в единия случай пострадало окото на един човек.
hard admin

*

Top