Местан за активната работа на ГЕРБ сред изселниците в Турция: Мегданът на демокрацията е отворен, да заповядат!

“В условия на демокрация няма запазени територии за никого, мегданът е отворен. Да заповядват!”, заяви в новият лидер на ДПС Лютви Местан по БНТ в отговор на въпроса за това как ще работи ДПС с българите в чужбина и в Турция, предвид силната активност на ГЕРБ там. Момчилградчанинът обаче изтъкна, че има “много тежки въпроси, на които ГЕРБ трябва да даде отговор”. Местан посочи като пример, че при това управление са закрити двата турски театъра в Кърджали и Разград.
“Грешат тези анализатори, които смятат, че г-н Доган се е оттеглил от политиката. Това не е възможно. ДПС е другото му ”аз” и той ще остане верен на и със каузата на ДПС”, каза още Местан. Според него бъркат и тези, които смятат, че избирането на нов председател е формален тактически ход. “ДПС е единствената партия, която даде един уникален, безпрецедентен пример как в една либерална партия на свободата и на правата могат да се балансират принципите на приемствеността и на промяната”, смята той. Така според Местан, ДПС след решенията на осмата конференция “ще остане една много силна партия и дано се сбъднат прогнозите на Доган, че е възможно да получи нов тласък на развитие”.
Местан посочи, че и той и неговите колеги регистрирали “един изключително висок политически градус във всички членове на ДПС”. “ДПС се намира в изключително добра кондиция, всички членове и структури са наясно, че от ДПС се очаква да бъде един от основните фактори за възстановяването на демокрацията в България, което означава съставянето на правителство, което да нормализира политическия процес в страната”, заяви новият председател на движението. Той посочи, че това е политическа задача, която стои не само пред ДПС, но пред българската демокрация – свалянето на ГЕРБ от власт и реализирането на алтернативно демократично управление.
hard admin

*

Top