Местан пита Борисов: Като режете лентата на Маказа, ще погледнете ли в очите местните хора, на които им се отнема хляба?

Премиерът Борисов ще пререже скоро лентата на новия граничен пункт Маказа, но ще има ли куража да погледне тъжните очи на местните хора, които ще загубят препитанието си заради строителството на пътя Подкова – Маказа?
Този въпрос ще бъде отправен идната седмица от лидера на ДПС Лютви Местан към министър-председателя Бойко Борисов.
Както вече 24rodopi писа, днес народният представител Неджми Али разговаря с жители на Първица, Островец, Кирково и Домище, които протестират срещу поставянето на мантинели до нивите им, защото огражденията затваряли пътя до тях. След разговори с ръководството на Пътно управление се реши временно да спре поставянето на мантинели до спорните имоти.
„Убиха тютюнопроизводството, но се опитват да не позволят на хората да търсят алтернативи в други селскостопански култури и в туризма. Хората не искат да бягат от родния си край, не искат Родопите да станат бяло петно на картата на България, те знаят как се оцелява в новите условия, но защото държавата прави всичко възможно да ги прогони? Ще види ли премиерът сълзите в очите на тези хора, които преди да тръгнат на туризъм за Гърция, трябва и знаят как да спечелят пари от алтернативни култури. Държавата няма право да им отнема хляба”, заяви Али.
hard admin

*

Top