Местан: Празният хладилник ще изяде телевизионния образ! Искаме избори през април

Жельо МИХОВ
„Бойко Борисов да прояви кураж и отговорност и да подаде оставка на правителството, като се назначат предсрочни избори. Предвид риска от ескалация на напрежението по улиците, ситуацията трябва да бъде овладяна единствено с инструментариума на демокрацията. Ние виждаме това само в предсрочен вот”.
Това обяви в Кърджали лидерът на ДПС Лютви Местан, добавяйки, че свалянето на ГЕРБ от власт е цел №1 за Движението за права и свободи. По думите му най-голямото престъпление от страна на правителството към Родопите, е в намалелите средства по Програмата за развитие на селските райони.
„През август изтича срокът за договаряне разпределението на средствата по програмите на Европейския съюз. При избори през юли, страната ни поема риска да пропусне да се възползва в пълна степен при преговорите. Затова е важно изборите да се изтеглят още през април, за да може новосформираното правителство да поеме отговорността на преговорите”, заяви Местан.
„Преди година и осем месеца, на 19 май, Ахмед Доган даде еднозначна оценка на управлението на ГЕРБ. Той го нарече „пълен провал”. Година и осем месеца по-късно обществото узря за оценката на ДПС. Улиците кънтят с викове „Оставка!”, а ГЕРБ отдавна загуби изборите политически. С назначаването на Цветан Цветанов за шеф на предизборния щаб, управляващите дават ясно знак, че искат да спечелят с полицейски прийоми. Ние не знаем дали ще има мир, ако те с мир не си отидат.
В Родопите виждам отчаяние, безработица, възрастни хора, които дори не могат да се пенсионират. Планината е тотално забравена. Единствената работа се оказват мерките по временната заетост. Рано или късно празният хладилник ще изяде телевизионния образ на премиера”, добави още лидерът на ДПС.
„Не мога да прогнозирам в каква посока ще се развият протестите обхванали страната, но правителството няма адекватен отговор. Тези протести са колкото срещу високите цени на тока, толкова и срещу ниските доходи”, подчерта Местан.
 
На снимките:
Хасан Азис, Бахри Юмер и Лютви Местан на влизане в Дома на културата
Лютви Местан с тримата от заместниците си и областния лидер на ДПС в Кърджали Бахри Юмер
hard admin

*

Top