Месут Йълмаз зарязва лозя край Коларово, хвали България за отношението към турците

Бившият турски премиер Месут Йълмаз участва в ритуал по зарязване на лозя у нас. Покойният Тургут Йозал и Месут Йълмаз проведоха реформите в Турция и я направиха в една от водещите икономики в света. Йълмаз е бил три пъти министър-председател на Турция.

Месут Йълмаз има специално отношение към българските изселници и е имал преки контакти с тях в Бурса и Измир. Това заяви в харманлийското село Коларово заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ.
Цветанов участва в ритуал по зарязване на лозите, придружен от Месут Йълмаз и представители на дипломатическия корпус у нас. Церемонията е традиционна и се организира от Хасковската търговско-промишлена палата. Работното посещение и срещата с бизнеса показа, че България е променена и има политика на толерантност към всички хора, без оглед на техния етнически произход.
„Знаем, че икономически Турция е по-добре от България и имаме взаимен интерес ние да изнасяме стоки, и да подобряваме икономическите си отношения. По отношение на българските изселници в Туриця, ГЕРБ е първата партия, която ги покани на среща в Народното събрание, по инициатива на народния представител Цвета Караянчева”, припомни Цветанов.
На въпрос не се ли притеснява, че ГЕРБ се опитва да вземе от електората на ДПС, Цветанов каза, че не трябва да говорим, че някой отлъчва електората.
„Хората са интелигентни и практични, и преценяват на кого ще дадат гласа си”, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.
Той благодари на Йълмаз, че е отделил от времето си, за да присъства на този традиционен ритуал за берекет е благоденствие.
“Неговото присъствие означава много за отношението към България”, подчерта вицепремиерът.
Месут Йълмаз заяви, че приветства всяка инициатива на български партии, които биха могли да промотират в Турция нашите добри междусъседски отношения, и в тази връзка се радва на добрите си отношения с ГЕРБ. Като резултат от срещата си с вицепремиера, той очаква по добри отношения между двете държави.
На въпрос дали ще се кандидатира за президент, Йелмаз отговори, че вече е приключил с политическата си кариера и няма намерение да участва в изборите.

hard admin

*

Top