Металурзи от Кърджали „виновни“ за феномена 15/15, който измести Сергей Станишев от първото място

Бивши металурзи от ОЦК в Кърджали предложили гласуването с 15 в квадратчетата в бюлетината за евродепутати, като задължително да се зачеркне и кръгчето с 15-тицата в графата за преференциалното гласуване, за да стане ясно колко голяма е подкрепата на партия ЛИДЕР за „Коалиция за България”. Това разкриха за 24rodopi.com присъствали на разговорите в централата на ЛИДЕР.
Ще припомним, че феноменът 15/15 помогна на 28-годишния Момчил Неков от Силистра, който заемаше 15-тото място в листата на „Коалиция за България”, да измести от първото място Сергей Станишев. Случилото се бе обяснено с объркване на избирателите от въведената преференция.
„Знаете, че на тези избори ЛИДЕР има водачи в кандидат-депутатските листи на „България без цензура”. Парите за кампанията също са от ЛИДЕР. На евроизборите обаче партията на г-н Ковачки беше в „Коалиция за България” и имаше човек на избираемо място. За да докажем, че ние, кърджалийските активисти на ЛИДЕР ще дадем голяма подкрепа на социалистите, решихме да гласуваме с №15 в бюлетината, а при интегралното гласуване да посочим номера на човека на Ковачки. При разговорите в София стигнахме до извода, че нашият кандидат така и така влиза, а при вариант 15/15 ще докажем нашата голяма подкрепа за ЛИДЕР.
 По време на кампанията повлияхме и на избиратели, които цял живот са гласували за БСП, но новата бюлетина сега ги объркваше”, поясни участвалият в разговорите. Агитацията за 15/15 повлияла и на така нар. „твърд електорат” на БСП, но в ЛИДЕР били убедени, че по-голямата част от преференциалните гласове за 15-тия в листата са от симпатизанти на формацията на Ковачки.
Както вече 24rodopi.com писа, 447 кърджалийци гласуваха преференциално за Момчил Неков.
24rodopi.com
hard admin

*

Top