Мехмед Дикме: Сергей Станишев не е искрен, виновните за възродителния процес трябва да бъдат наказани

„Сергей Станишев не е искрен, когато казва, че се извинява за Възродителния процес, а да назначава кадри, които са го провеждали. Политиците трябва да го оставят вече. Да, турската общност би приело едно такова извинения, когато бъде взето едно решение и хората, които са виновни за него бъдат наказани”, заяви в предаването „Лице в лице” бившият кмет на Ардино Мехмед Дикме.
Политикът от ардинското село Диамандово смята, че все още Ахмед Доган продължава да командва в България. „Това, че Бисеров си подаде оставката пред Доган,  е още един показател кой управлява държавата. Не знам защо той ходи в Бояна, а не на бул. “Стамболийски”, за да си подаде оставката. Всеки човек има малка или голяма тайна. Тя му е била поставена на масата и той е бил принуден да го направи”, каза още Дикме.
Той попадна в ДПС след тютюневата стачка преди 19 години. За кратко време стана общински лидер на ДПС в Ардино, а после на балотаж спечели кметските избори в Ардино. По настояване на Касим Дал Доган го назначи за министър на земеделието в правителството на НДСВ и ДПС, но бе уволнен заради скандала с опита за приватизация на „Булгартабак”.
„БСП и ДПС не могат да намерят други политически съюзници заради политиката, която водят. Много се политизира обстановката в страната и се основаха “про” и “анти”. Това се случи, за да могат определен политически кръг да живее по-добре. Те разделиха народа. Какво същност иска той – избори. Та кой го е страх от избори. Ако има такива – всички политически формации ще отрезнеят много бързо. Да не се притесняват от ДПС – ГЕРБ няма да бъде допуснат в НС от народа. В ГЕРБ хората не виждат алтернативата”, посочва още Дикме. Той и Осман Октай, също изгонен от ДПС, в последните дни най-яростно критикуват движението.
Според Дикме Бисеров не е хванат заради 200 – 300 хиляди евро от ЦРУ, а за нещо много повече. „Това е едната от теориите ми, а втората е, че Бисеров е влязъл в икономически сблъсък с Доган и той е предизвикал това, което се случи”, коментира още той. По думите му страната ни е в международна изолация.
„Политиците трябва да седнат и да определят дата за предсрочни избори. Това ще успокои народа. Само Пламен Орешарски може да вземе това решение”, категоричен е Дикме, който след отлюспването от ДПС се опита да стане пак кмет на Ардино, но бе победен от Ресми Мурад.
hard admin

*

Top