Миков към Караянчева: Не сте на стадиона в Кърджали!

„Парламентът заприлича на селска седянка с вашите лични обяснения”, изригна от трибуната председателят на Народното събрание Михаил Миков.
Повод за разправията стана декларация от ГЕРБ, която бе прочетена от Цвета Караянчева относно уволнен директор на училище от депутата Ахмед Башев. След като герберката я прочете, той взе думата за лично обяснение и се нахвърли срещу нея. Тя започна да маха и да иска думата, което накара Миков да се ядоса и да обяви, че Народното събрание е заприличало на селска седянка. В крайна сметка Цвета Караянчева заяви, че иска думата по процедура по начина на водене, а не за лично обяснение, което накара Михаил Миков да се извинява за думите си.
Секунди по-късно герберката и Башев влязоха в словесен спор в пленарна зала, което създаде шум и безредие. „Не сме в стадион”, каза председателя на Народното събрание и помоли Караянчева да заеме мястото си. След като тя не го направи, Миков отново се обърна към нея и й повтори: „Г-жо, седнете си, не сте на стадиона в Кърджали”. Стигна се до там, че той дори я заплаши, че ще я отстрани от заседанието на НС.
hard admin

*

Top