Микробусът на Емир потеглил от Бенковски в 15.30 часа, загиналите от Лале са снаха и свекър (вижте и официалното съобщение на МВР)

„Трагедията е голяма. Да тръгнеш на гурбет и да намериш смъртта си – трудно се намират думи”, коментира кметът на Кирково
Микробусът, в който загинаха 5-ма и 4-ма бяха тежко ранени, е потеглил от село Бенковски малко след 15.30 часа вчера, съобщиха за 24rodopi.com роднини на загиналите. Тази вечер гурбетчиите трябвало да стигнат Германия, а утре да са на работа. За зла участ, микробусът, управляван от дългогодишния шофьор Емир от кирковското село Загорски се ударил челно в тир влекач към 23.00 часа край монтанското село Добри дол.
„Емир от години пътува между Родопите и Западна Европа. Знаеше всички пътища, снощи е валяло и температурите са паднали и участъкът се заледил”, поясниха опечалените близки.
„Трагедията е голяма. Да заминеш на гурбет и да намериш смъртта си по пътя, думите са излишни. Съпричастни сме към мъката на почернените семейства”, коментира пред 24rodopi.com кметът на община Кирково Сали Рамадан. Той е в постоянна връзка с болницата в Лом, както и с роднините на загиналите от селата Загорски, Здравчец и Фотиново. Очаква се Общината да поеме разходите по транспортирането на труповете.
Загиналият шофьор 29-годишният Емир от село Загорски има три деца. 
Сред загиналите са 44-годишният А. Д. от село Здравчец и 45-годишната С. М. от Фотиново.
Другите двама загинали са от момчилградското село Лале – 75-годишният Ш. Р. и 48-годишната С. Х. – свекър и снаха. Възрастният мъж за първи път пътувал зад граница.
4-мата ранени са от община Кирково. Както вече 24rodopi.com писа, 21-годишен мъж вече е бил опериран. В кома е мъж от Каялоба.
Раненият 56-годишен мъж е от Могиляне.

Официалното съобщение на полицията в Монтана:
Петима души са загинали, а четирима са с опасност за живота, при тежка катастрофа, станала снощи край село Добри дол, съобщиха от ОД на МВРМонтана. Катастрофата е станала около 23.00 ч. на третокласен път при посока на движение от гр. Монтана към с. Добри дол, община Лом. 30-годишният водач Е.М., от община Кирково, област Кърджали, при управление на микробус “Фолксваген Транспортер” с кърджалийска регистрация, негова собственост, се движи с несъобразена скорост на мокра пътна настилка и на десен завой изгубва контрол над волана. Шофьорът навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в насрещно идващия влекач с прикачено полуремарке “МАН”, с великотърновска регистрация, собственост на фирма от Горна Оряховица, с водач С.Д. /59 г./ от град Горна Оряховица.

Вследствие на катастрофата, са причинени материални щети на двете моторни превозни средства и са починали петима от пътуващите в микробуса – водачът Е.М. /30 г./ от община Кирково, област Кърджали и пътниците от област Кърджали – 49-годишният А.А. от община Кирково, 45-годишната С.М. от община Кирково, 75-годишният Ш.Р. от община Момчилград и 45-годишната С.Х. от община Момчилград. Телесни повреди са нанесени на другите четирима пътници в микробуса – 56-годишният Ф.М. от община Кирково, 21-годишният Е.Р. от община Кирково, 25-годишният Ф.Ю. от община Кирково, и 22-годишният Б.А., чиято самоличност е в процес на установяване. Пострадалите са настанени в “ОАРИЛ” на “МБАЛ” Лом в тежко състояние, с опасност за живота.


hard admin

*

Top