Милко Багдасаров – боецът с червената риза за първи път е толкова близо до успеха

Ако за БСП гласуват от 10 до 14 хиляди човека, той може да стане депутат. Ако пък не е в парламента, вероятно ще стане областен управител, но ако правителството е на БСП
 
Той може да побеждава. Когато след тройната коалиция мнозина предричаха края на БСП в Кърджали, Милко Багдасаров не само изправи организацията на крака, но я превърна в сила, която може да спечели двубоя с ГЕРБ.
Пловдивчанинът Багдасаров живее от 30 г. в Кърджали, където е директор на голямо училище. Завършил е математика в Пловдивския университет, но има още три висши образования – право в УНСС, информатика в Софийския университет и икономика във Велико Търново.
В политиката го смятат за романтик, защото още вярва в левите идеи и не се стреми към постове. Но зад гърба си има и неромантични битки и превратности, и помни например как БСП го предаде на местните избори през 1999 г. Тогава Георги Първанов изпрати факс социалистите в Кърджали да подкрепят на балотажа кандидата на ДПС. Багдасаров отсече, че това е самоубийство, червените подкрепиха СДС и така Доган загуби своята крепост. Милко запази БСП в района, но това му струваше години на немилост пред „Позитано” 20. За ДПС той е националист и когато през 2005 г. Станишев го посочи за областен управител на Кърджали, хората на Доган ултимативно не приеха, заявиха от щаба на Багдасаров.
Сега той отговаря в Изпълнителното бюро на БСП за районите със смесено население. За основен противник на партията смята ДПС, защото според него ГЕРБ ще изчезне в историята. В гардероба си има няколко червени ризи – за кампаниите, в които неведнъж сам е пълнил площада с хиляди свои привърженици.
Милко Багдасаров има реален шанс да стане народен представител, ако в Източните Родопи за Коалиция за България гласуват около 12 – 14 хиляди човека. В зависимост от резултата на ДПС, на Багдасаров може да стигнат и 10 000 гласа и с остатъци от други региони да спечели мандат. Това вещае системата „Хеър-Ниймайер”.
Резервният вариант за Багдасаров е… областен управител на Кърджали. За целта БСП трябва да спечели изборите и да състави правителство.
hard admin

*

Top