Милко Багдасаров: Черничевските баби ще пеят в следващият парламент

Водачът на листата на социалистите в Кърджали Милко Багдасаров  ще финансира участието на единственият фолклорен състав за автентични народни песни към читалище “Бяло море 1929” село Черничево в Четвъртият международен фестивал през септември в Слънчев бряг.  Това стана ясно на традиционния събор в крумовградското село, който се провежда всяка последна седмица от месец август.

„Г-н Багдасаров е най-големият ни спонсор. Благодарение на него самодейният ни състав се превърна в лицето на нашето село. Миналата година отново с негова помощ ние извоювахме второ място на фолклорния фестивал в Харманли, спонсорира и два документални филма за село Черничево, включва се активно и във всеки един празник на селото. Миналата година също с финансова му подкрепа се организира и възпоменателният събор, по повод 110 годишнината от опожаряването на селото и разорението на тракийските българи. Радваме се от факта, че все още се намират хора като него, които милеят за съхраняването на българските традиции и патриотичен дух”, сподели организаторът на мероприятието в пограничното село Динко Дяков.  В отговор на добрите думи Багдасаров обеща в следващият парламент черничевските баби да покажат своят талант в присъствието на народните представители.
По традиция водачът на листата на социалистите за 9 МИР положи цветя на гроба на лейтенант Младен Калеев (командир на граничната застава), загинал в престрелка при охрана на държавната граница.  Пред  „Калеевият гроб” в знак на почит сведоха глави и участниците в събора. В празника се включиха и фолклорни състави от Крумовград, Хасково и Стара Загора, които допълнително повишиха градуса на настроението сред присъстващите.
24rodopi.com
hard admin

*

Top