Министърът на здравеопазването ще бъде в Кърджали в петък за 80-годишния юбилей на болницата

Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова ще бъде на работно посещение в петък в Кърджали, съобщиха от пресцентъра на министерството.

В 16.00 часа Атанасова ще посети областната болница „Д-р Атанас Дафовски”, където ще открие обновената Централна стерилизационна. Средствата за обновяване на болничната структура са осигурени от Министерство на здравеопазването и са на стойност 744 000 лв. Извършен е ремонт на помещенията и е доставено ново оборудване – две нови стерилизационни машини, миялна машина и газов стерилизатор. С реализирането на проекта се покриват напълно високите изисквания на стандарта за болничната хигиена и по този начин се осигурява цялостната защита на пациентите от инфекции. С постигането на стерилна среда болницата реализира и допълнителен икономически ефект поради намалената употреба на антибиотици, дезинфектанти и антибактериални средства.

За представителите на медиите е предвиден брифинг в 16.30 ч.

В 17.00 ч. министър Атанасова ще посети и открития през м. юли т.г. Трансграничен изследователски център „Околна среда и здраве”, реализиран по съвместен българо-гръцки проект. Центърът извършва денонощен трансграничен контрол на околната среда и в реално време оценява възникващи рискове за човешкото здраве.

В 18.00 ч. в Драматичния театър „Димитър Димов” министър Десислава Атанасова ще бъде официален гост на Тържественото събрание – концерт по повод 80-а годишнина на областната болница. По повод на юбилея тя ще поднесе приветствие и ще връчи на лечебното заведения Почетното отличие на Министерство на здравеопазването

hard admin

*

Top