Министър Греков идва по покана на Бисер Николов, среща се с притеснени тютюнджии и фермери

Министърът на земеделието и храните проф. д.с.н. Димитър Греков ще се срещне със земеделски производители, животновъди, кметове, експерти от регионалните структури на министерството в област Кърджали и от общините на 16 август от 16.00 часа в Бизнесинкубатора в областния център.
Срещата е работна и се състои по покана на областния управител на Кърджали Бисер Николов, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация.
„Земеделските стопани имат много въпроси, свързани с новия програмен период. Пред тях стоят проблеми, които очаквам да поставят пред министъра и експертите от министерството. Въпросите са свързани с  националните доплащания за тютюна и дали ще се осъществяват за референтен период, възможностите за дългосрочно отдаване на пасища и мери,  административните пречки при кандидатстване с проекти по Програмата за развитие на селските райони, възможностите за отреждане на терени за животновъдни ферми,  бъдещето на фермите, които не са първа категория и много други”, заяви Бисер Николов.

Една от големите теми е бъдещето на фермите, които не са първа категория – над 4 500. От началото на 2014 година те няма да имат право да предават мляко. Около 40 са фермите първа категория в областта, три ферми са в процес на категоризация. Производителите имат предложения, за да могат всички да предават мляко, очаква се да ги изложат на срещата с министър Греков.

—————————————————————–
Само сега спечели смартфон SAMSUNG и още много награди!виж

hard admin

*

Top