Министър Греков: Ще проверя как върви изкупната кампания на тютюна в Кирково, Бенковски и други населени места в Кърджалийско

Ще проверя как върви изкупната кампания в Кърджалийско и как експертите оценяват тютюна, съобщи земеделският министър проф. Димитър Греков. Той е бил днес в хасковски села, а в следващите дни ще посети Кирково, Бенковски и други населени места в Източните Родопи. По-късно проф. Греков ще бъде в Неделино, Доспат и други населени места в Смолянско

“Реших лично да проверя ситуацията в областите Хасково, Кърджали, Смолян и Благоевград. В едни села кампанията върви с пълна сила, като дори цените, давани за килограм тютюн, надхвърлят миналогодишните. В други населени места обаче, фирмите-изкупвачи все още нямат свои пунктове или не предлагат цените, които производителите очакват от тях”, посочва министър Греков, цитиран от пресцентъра на министерството.
Както първи 24rodopi.com писа, в понеделник в Бенковски имаше изкупени тютюни на средна цена от 7.50 лева на кг, но повечето от продукцията вървеше под 6.50 лева. В ардинското село Бял извор имало тютюни, които са оценени на 4.50 лева на кг.
На снимките: Тютюнджии блокираха днес за час пътя за Гърция, те очакват министър Греков да дойде в региона
hard admin

One Comment;

  1. asen said:

    тези новини са абсулютна лъжа пред медиите пред министър Греков правят нещата положителни, нищо общо няма средна цена 7,50 лв/кг.
    истинските цени са 5,10 до 5,70лв/кг тази държава станал мафиотска държава все лъжи все лъжи, затова всеки тръгва за други държави за да оцелеяят и далеч от България….

*

Top