Министър Михайлова: Осигурени са 6 млн. лева за депото, търсим средства и за водоснабдяването на селата в региона

„Поех ангажимент за поетапно финансиране на изграждането на регионалното депо за отпадъци край Кърджали. Заедно с кмета Хасан Азис търсим формулата за успешно изпълнение на проекта. Вече сме осигурили 6 милиона лева от държавния бюджет”, заяви в Кърджали министърът на околната среда и водите Искра Михайлова.
Средствата са от Програмата за развитие на регионите.
„В момента с Министерството на финансите си сътрудничим по изработването на механизма за процедурите за възлагане на поръчката. Така че започваме работа за довършването на обекта и първият етап ще се финализира  до края на годината”, допълни още министър Михайлова, която бе в града край Арда за организирания хепънинг в Световния ден на водата. Инициативата се провежда в рамките на Националната кампания на ековедомството под надслов „Всяка капка си струва”.

В празненството в Градската градина се включиха десетки ученици, сред които Гвардейският отряд и мажоретките. Организиран беше Поход на водата от кв.„Възрожденци” до Градската градина.

Хасан Азис благодари на министър Михайлова, че Кърджали  е удостоен да бъде центъра на празненствата за Световния ден на водата. „Кърджали е заобиколен от вода, но тя не достига до някои населени места. Наша отговорност е да направим  така, че ценната течност да стане достъпна до всеки жител на общината”, заяви той.

„Кърджали е мястото, където можем да се похвалим с успехи, където имаме проблеми и където знаем как да ги решим. Това е мястото, където е реализиран проектът „Водно огледало” и където се работи по един от най-мащабните проекти по програма Околна среда – „Воден цикъл”. В същото време в общината има населени места без вода. Затова усилията ни са фокусирани върху решаването на този проблем”, заяви Михайлова.

(24rodopi.com)

Видео от хепънинга – вдясно или тук
hard admin

*

Top