Министър: ОЦК е осигурено за 50 години напред! Докладът: Захариев до последно тровел земите край Кърджали

ОЦК в Кърджали е осигурено за 50 години напред, обяви министърът на икономиката Делян Добрев в интервю за столична телевизия.
По отношение на опасенията, че околната среда може и да е застрашена, Добрев обясни, че например инвеститорът в ОЦК се е отказал да купи старата пречиствателна станция и е решил да строи нова, по най-съвременна технология.
„В България законодателството е много стриктно в това отношение”, заяви министърът и похвали колегите си от Министерството по околната страна и водите.
След като в закъсалото дружество на Валентин Захариев – „Горубсо – Мадан”, влязъл нов инвеститор, миньорските заплати стигнали 2 000 лева. „При това си взимат парите на мига”, каза Добрев.
При Захариев в маданското предприятие средни възнаграждения от 500 лв. са били бавени с месеци.
Ние отворихме още концесии в района и сега буквално безработицата там е нулева, обясни Добрев и разкри, че дори има хора от Северна България, които се местят в Мадан.

Междувременно от доклад на новия инвеститор стана ясно, че отпадните води на оловно-цинковия комбинат досега са се изливали направо в почвата, тъй като канализацията е била неработеща. Това са открили под земята работници на фирмата, която е наета от новия собственик, за да направи ремонт.

 

hard admin

*

Top