Минута мълчание за Левски в Крумовград

СОУ “Васил Левски” в Крумовград отбеляза 142 години от гибелта на Апостола. На тържествения ритуал пред бюст-паметника на Левски присъства и зам.-кметът на Общината Йосиф Василев.

След като прозвуча химна, всички сведоха глави в минута мълчание.
Йосиф Василев прочете Поздравителен адрес от името на кмета Себихан Мехмед. Приветствия по случай патронния празник на училището отправиха и други учебни заведения в общината.
След награждаването на учениците, изявили се в учебно-възпитателния процес, присъстващите бяха поканени да съпреживеят тържествения концерт в залата на ОДК-Крумовград, който започна с литературно-музикална композиция, посветена на Деня на героичната гибел на Васил Левски. Прозвучаха вълнуващите слова от поетичния рецитал „Трябваш ми, Дяконе!”, последвани от прекрасните изпълнения на български народни песни. С много аплодисменти бяха изпратени малките танцьори, които представиха „Родопчани”, „Тракийски танц”, „България”, „МикиМаус” и „Забавен рок”. С изключителен интерес беше посрещната и драматизацията „Не сме от тях” по мотиви на Чудомир, която предизвика не само смях, но даде и добър повод за размисли. Изпълнението на хор „Детски мечти” постави края на тържествения концерт, но тяхното послание за приятелство и съпричастност, за вярност и оптимизъм отекна в сърцата на всички присъстващи в залата. Аплодисментите бяха и за тях, и за всички участници в концерта  и техните ръководители.
hard admin

*

Top