Минути спасиха 4-ма от кървава баня в премазания "Голф"

Кърджали се размина на косъм с трагедия
 
За броени минути Кърджали се е разминал с огромна трагедия с човешки жертви. Четирима души е трябвало да се качат в злополучния „Фолксваген” във вторник, минути преди огромният кран да падне и премаже лекият автомобил. Четиримата мъже са били работници на строителната площадка на бъдещата пречиствателна станция в Кърджали. Работното им време тъкмо приключило, а служителите се забавили за да се преобличат. На излизане от обекта те видели как товаро-подемното съоръжение се задвижва от силния вятър и пада, премазвайки лекия автомобил, с който трябвало да се приберат. „Наблизо е имало още десет коли на работниците. „Голф”-ът е на вуйчо ми. Живее в село Габрово и всеки ден пътува заедно с още трима души, които работят на обекта. Просто за минути е щяла да стане голямата беля”, разказа за 24rodopi.com племенникът на собственика на премазания автомобил С.Х.
„Никъде няма табела, че е опасно да се паркират там превозни средства. Не само неговата кола, а и останалите превозни средства на колегите му можеха да бъдат смазани от подемната машина и това щеше да е най-малкото, което можеше да се случи”, допълни С.Х.
Припомняме, че инцидентът стана около 17.00 часа във вторник в района на източната промишлена зона в Кърджали. Силният вятър съборил кранът върху автомобила, който бил паркиран на около 100 метра от съоръжението. Сега пък нито една институция не желае да поеме отговорност или да плати обезщетение на собственика.
Превозното средство е имало само „Гражданска отговорност”. „Обърнахме се към тях, отговориха ни, че покриват само щети при ПТП. Защо плащаме всяка година толкова пари тогава? Началник гарата в Кърджали ни каза, че бил само наемен служител. Кранът бил собственост на БДЖ-Пловдив, а от там казали, че не могат да поемат никакъв ангажимент за обезщетение. В петък чакаме комисия от Пловдив, която да бракува товаро-подемната машина. Ще се видим с тях и отново ще разговаряме. Обърнахме се и към адвокати, но като сметнахме колко ще ни струва едно дело, не си струва за кола, която е 1000 лева”, каза С.
24rodopi.com
hard admin

*

Top