Мира, Анна и Маринела са най-добрите оратори на английски

За втора поредна година с първо място и купа се завърнаха ученички от Езиковата гимназия в Кърджали от провелото се Състезание по речи и дебати на английски език в Благоевград. Участниците бяха повече от 250, разделени във възрастови групи и различни категории-проза, дуо, ораторствор, авторска реч и дебати.
Мирослава Яворова, Анна Персенска и Маринела Колева намериха най-прекия път към убедителното говорене и спечелиха в разделаVarsity Karl Popper Debate.
 Kарл Попър дебати, на името на известния английски философ, е широко използван формат в училищата в Източна Европа. Акцентира се на развитието на критическото мислене и толерантността към различните гледни точки. Дискутиращите работят заедно в екипи по трима, като на всяка от двете дебатиращи страни се дава възможност да предложи аргументи и директни въпроси на противника. Темата на дебатите в Благоевград беше „Религията прави повече зло, отколкото добро”. Целта на състезанието е да се стимулира критическото мислене на младежите, както и влиянието им върху формирането на твърда гражданска позиция и развиване на уменията да я защитим пред публика.
Безспорен триумф е и представянето на Биляна Хаджикянова и Велислава-Михаела Крачунова в новия раздел „Авторски речи”. Двете момичета защитаваха авторска реч и благодарение на ораторското майсторство и безгрешен английски се класираха съответно на трето и четвърто място от 78 участници в тяхната група.
hard admin

*

Top