Митко Пайнера подпомагал Николай Овчаров, археологът защити чалгата

Археологът Николай Овчаров, който направи кариера с откритието на покойния Иван Балкански – Перперикон, защити телевизията за български попфолк „Пайнер”.
Ще припомним, че Европейската комисия поиска ревизия на европроекти у нас, след като стана ясно, че димитровградската телевизия ще получи 2 милиона лева от Брюксел за ново оборудване.
Според наследника на Балкански – Овчаров, “Пайнер” се занимава не само с чалга, но и отделя голямо внимание на културно-историческото наследство. Той припомня, че освен цял канал, който излъчва само народна музика, телевизия “Планета” е една от малкото, които отделят огромно внимание на културните и историческите забележителности в страната.
Телевизията има и специална рубрика, посветена на културния туризъм, културните паметници, археологическите проучвания. Водещата пък била единодушно избрана и наградена от Националния археологически институт за цялостната си продукция.
Овчаров е доволен, че в “Планета” правят и доста целенасочени филми, а лично той правил 2 – 3 филма с тях – за „Перперикон” и други паметници.
Що се отнася до проекта, то той “е разработен по всички линии от собственика на фирмата и никой не му го е дал наготово”.
„Бих нарекъл скандала с европейските пари, спечелени от фирма „Пайнер Медиа” ООД, с хубавия оксиморон на Христо Ботев – „смешен плач”.
Овчаров смята, че действията на Митко Димитров трябва да бъдат поощрени, тъй като “с тези пари ще бъде закупена нова техника, с която ще могат да се правят професионални филми, по отношение не само на музиката, но и на културно-историческото наследство на България”.
hard admin

*

Top