Михаил Миков: В момента управляват Плевнелиев и ГЕРБ, а за след 5 октомври има заявка за коалиция ДПС-ГЕРБ!

Независимо какво показват социологичските изследвания, БСП ще спечели доверието на хората, заяви председателят на БСП Михаил Миков в Кърджали. В града край Арда той разви тезата, че в момента служебното правителство изпълнява инструкции на президента Плевнелиев, които са в полза на ГЕРБ, а след 5 октомври не било изключено да има коалиция ГЕРБ-ДПС.
Както вече 24rodopi.com писа, Миков връчи 22 нови електронни членски книжки на новоприетите млади социалисти, а церемонията се състоя на брега на Водното огледало,
Миков специално подчерта значимостта на хидротехническото съоръжение и заяви, че много градове завиждат на Кърджали за него. С едноминутно мълчание бе почетена паметта на Димчо Михалевски, на когото принадлежи заслугата проектът да се осъществи по времето, когато той беше зам.-министър на регионалното развитие в кабинета на Тройната коалиция.
Миков се обяви за “повече държава – не само в София, Пловдив и Варна, но на цялата територия, която всеки иска да усеща като нещо свое, а не заради което отива към терминал 2”.
“Днес малкият и средният бизнес не вярват, че могат да спечелят коректно обществена поръчка, ако няма някаква протекция. Нужна е повече справедливост и към производителите, защото монополите ги задушават и притискат. БСП не се срамува нито от последните си 25 години, нито от всичките си 120 г., откакто социалистическата идея и БСП присъстват в политическия живот на България”, посочи Миков.
„Свидетели сме на редица случаи в цялата страна, при които служебното правителство надхвърля правомощията си, не без подкрепата на ГЕРБ. С тези действия на служебното правителство- масовите уволнения, става ясно,че президентът Плевнелиев разчиства терена на ГЕРБ и прокарва тяхната политика. Той смята, че по този начин ще помогне предизборно на партията на Борисов и прави реверанс към тях, защото има да им връща. Едва ли има някой, който да се съмнява”, каза лидерът на БСП и посочи за пример уволненията  на кадри в енергетиката, земеделието и други сфери.
„Изборите ще покажат дали ще има коалиция  между ГЕРБ  и ДПС, но финалът на  42-рия  парламент показа, че сътрудничеството между тези две партии са възможни. И да има договорки между тях, те никога няма да станат публични”, каза още Миков.
24rodopi.com
hard admin

*

Top