Михалевски: ГЕРБ има дискриминационно отношение към Кърджали! Оставаме без „Воден цикъл“

„Министерството на екологията блокира изграждането на пречиствателна станция и колектори в Кърджали. Т.нар. проект за воден цикъл на града няма да види бял свят, поради процедурни хватки на управляващите и дискриминационно отношение към Кърджали”, заяви в Кърджали народният представител от Коалиция за България Димчо Михалевски.

73 милиона лева са необходими за „Водния цикъл”, като Община Кърджали трябва да осигури 21 млн.лв. Делът на приноса на община Кърджали е определен от екологичното министерство в момент, когато местната хазна изпитва сериозни затруднения, посочи народният представител.

За сравнение проектът за воден цикъл на Силистра е оценен на 41 млн.лева, от които собствения принос е едва 1,2 млн.лв. За Добрич съотношението е 111 млн.лева към 4 млн.лева. Налице е наказателна операция на министерството на екологията, смята Михалевски.

Той каза също, че за проекти за водните цикли на градовете в България има 2,5 млрд.лева. В същото време са подписани договори за 2,7 млрд.лева.

„Министър Нона Караджова натиска сумата на сключените договори да стигне 5 млрд.лева. Така ще бъдат платени проектите само на управляваните от ГЕРБ общини. За останалите просто няма да има средства”, смята Михалевски.

hard admin

*

Top